Vape woordenboek.

Mocht er een term niet (helemaal) duidelijk zijn kun je die hier vinden.

1-9

510 – De aansluiting van een clearomizer op de batterij. Waar de schroefdraad zich aan de binnenzijde van de batterij bevindt.

A

AIO – Een afkorting die staat voor All in One. Vapes die AIO zijn, zijn vaak gebruiksvriendelijker dan andere vapes en voornamelijk bedoeld voor startende dampers.

AIRFLOW CONTROL – Als je vape airflow control bevat kan je voor het inhaleren de luchttoever instellen. Als de airflow open wordt gezet zal er meer damp komen, draai je hem dicht zal er minder damp zijn maar zal je bijvoorbeeld wel een betere smaak proeven

ATOMIZER – Gloeidraaid in de coil, zorgt ervoor dat de vloeistof wordt omgezet in damp.

AC ADAPTER – Draadje waarmee je de vape kan opladen.

AMPÉRE – Geeft de grootte aan van de hoeveelheid stroom.

AROMA’S – Smaakstoffen die in de liquids zitten of zelf toegevoegd kunnen worden.

B

BASE – Basisvloeistof waarmee je samen met aroma’s je eigen liquids mee kunt maken.  Base is verkrijgbaar in verschillende PG/VG Verhoudingen.

(BOX) MOD – Een geavanceerde vape in de vorm van een blokje. Waarmee veel verschillende instellingen gebruikt kunnen worden denk dan aan de wattage en temperatuur. Bedoeld voor de ervan dampers.

C

COILS – Ook wel een soort batterij voor de vape. In de coil bevindt zich een atomizer (gloeidraaidje) met daar een wick om heen gewikkeld (stukje katoen) waar de vloeistof zich in bevindt en doormiddel van de atomizer wordt verdampt.

CLEAROMIZER – Ook wel de tank van de vape, waar de coil zich in bevindt en de liquid in gedaan wordt. Aan de bovenzijde het mondstuk (Driptip) en de onderzijde het schroefdraad (510) wat in de Box-mod gedraaid kan worden. BIJ De AIO zitten de batterij en de tank vast aan elkaar.

D

DUAL COIL – Een coil met niet 1 maar 2 gloeidraden in de coil

DAMPEN – Ook wel “Elektronisch roken”

DRIP TIP – Het mondstukje van de elektronische sigaret

DIY – Afkorting van “Do It Yourself” Het is mogelijk om zelf coils, tanks of liquids te maken maar dan zul je wel veel damp ervaring nodig moeten hebben.

DRY HIT – ALS er geen liquid meer in de coil zit en er toch een hijs wordt genomen ontstaat er een dry hit  dit zal vies en verbrandt smaken. Het kan voorkomen dat er wel nog liquid in de tank zit maar het toch verbrandt smaakt het kan dan zijn dat er een te hoog VG gehalte in de tank zit waardoor de liquid heel dik wordt en moeilijk de coil in kan lopen.

DL – Afkorting voor Direct Lung dit betekent dat de coil zo gemaakt is dat als je een hijs neemt de damp direct naar de longen gaat.

E

E-LIQUID – Ook wel de vloeistof van de vape ook wel liquids, e-juice, of vloeistof genoemd. Vrij wel alle liquids bevatten dezelfde ingrediënten dat zijn: Propyleen glycol (PG), Plantaardige Glycerin (VG), Aroma’s en een optionele keuze; nicotine.

E-SIGARET – De elektronische sigaret het alternatief voor de echte sigaret. Wordt ook wel de E-cigarette, , Vaper, of Vape genoemd.

F

FLAVOUR BLOCK – Wanneer je teveel van de zelfde smaak dampt zullen je smaakpupillen gewend raken aan de smaak en zul je de zogeheten Flavour Block krijgen. Dan zal je de smaak slechter of niet meer proeven. Om te zorgen dat dit niet gebeurt zul je simpel weg verschillende liquids moeten dampen

FLOODING – Er komt teveel liquid in de coil daar zijn verschillende oorzaken van bijvoorbeeld dat de coil er niet goed opzit gedraaid of de liquid te dun is waardoor het de coil makkelijk inloopt. Waardoor die eigenlijk “verzuipt” het gevolg daarvan is dat als je een hijs neemt dat de liquid via de coil in je mond krijgt.

G

GURGLING – Borrelend geluid bij het gebruiken van de vape. Net als bij Flooding is er liquid of condens in de coil terechtgekomen. Hierdoor kan hij gaan borrelen en zal de damp en de smaak minder worden.

M

MTL – Afkorting voor Mouth to Lung net zoals bij DL is de coil speciaal afgesteld maar nu zal de damp eerst de mond inkomen en zal je zelf moeten inhaleren.

ML/MG – Afkorting voor milligram per milliliter. Zo wordt aangegeven hoeveel MG nicotine er per ML in de vloeistof zit.

MAH – Afkorting voor Miliampére-uur. Ook wel de capaciteit van de batterij. Hoe hoger de MAH hoe langer de batterij meegaat.

N

NICOTINE – Zeer verslavende stof die van de tabaksplant komt.

O

OHM – Weerstand van de coil, hoe lager de waarde hoe minder voltage er nodig is om de vloeistof te laten verdampen

P

PASS-TROUGH – Een vape die de Pass-through techniek heeft kun je aan de oplader nog steeds gebruiken.

PG – Afkorting voor propyleen glycol  een soort organische olie wat een van de ingrediënten is  van liquids. Zorgt voornamelijk voor de smaak en de throat-hit.

T

TC – Afkorting voor Temperature Control, hiermee kan je met de mod de temperatuur van de coil instellen. Werkt uitsluitend met coils gemaakt van Nikkel en Titanium.

THROAT HIT – Ook wel de gier of hees van nicotine. De prikkel in uw keel bij het inhaleren die je ook voelt bij de normale sigaret

TOP FILL – De liquid wordt via de bovenkant van de clearomizer bijgevuld.

V

VAPING – Engelse benaming voor dampen.

VG – Ook wel Vegetable Glycerine, een plantaardige olie wat dikker is dan de PG en wat voor meer damp zorgt maar minder smaak.

W

WICK – Een stukje katoen dat in de coil om de atomizer zit gewikkeld. Het Katoen zorgt ervoor dat het de liquid absorbeert en daarna de atomizer de vloeistof omzet in damp.

WATTAGE – Het elektrisch vermogen

Mocht er een term missen zouden we dat graag willen horen van je. 

CONTACT OPNEMEN

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen